Daisy

Daisy

Anotace: ... ..

když ses předváděl
stála mlčky stranou

být jednou ze tvých
být večírkovou dámou
být daisy
co je hřích?

pepř na sněženkách
půlnoční ptáčku křič!

neroztaje noc
když černá milenka z hvězd
uletí pryč?

řekni mi řekni
proč snívá sama bílá
řekni mi řekni
proč přišla důvěřivá

když ses předváděl
stála v trapném šoku

a ty ruku nepodal
ani nezastal se

slza na řase a?

princezno běž domů
ztrať se!

...tak proč bys náhle o mě stál?

ty. - - - mě neznáš!
proto nechám být
jedno
z těch kouzel svádivých

bylo
pouhé
poblouznění v nich
slánky v mysli ukrývám

mám
být deštník
či padat jako sníh
když chceš zůstat nepoznán?

řekni mi řekni
proč snívá sama bílá
řekni mi řekni
proč přišla důvěřivá
být jednou ...


řekněte jí
že už jsem šel
kde malují vločky své kříže
utište ji...

měl oči skel
a deštivý
spal na negližé

cár negližé poznala tuš
ač jeden muž měl anděla blíž
tvaroval ji
že směl by.. už?
sliboval jí
neklesej níž

ukázal jí
průzračný sen
pěl nadějí chladných dam
volával ji
po modrém nebi
šeptával jí
kdo blouznil sám
-
dnes usíná...a oči..šedý
-

rozvlňte ji
slunce se vrátí
zatajte jí
že už zmizel

a ruce mé ji ponesou
svěřte jen jí
nechci tě ztratit

kde malují vločky své kříže
milujte ji...

amore plání
za řekou?
-
za řekou
v kamenné dlani
mám oči skel
a s dešti v nich
promiňte mi
pepř s proklínáním
-
nevěřte jí kde zůstávám

zalžete jí..
obavy skláním
v negližé bezcitných rán

- - -

proč prosí vzkaž mi pláčem té ...

najdete ji!? najdete

on chtěl s ní zůstat on

míval rád srdce na troud?
on líbal ji na němá ústa
on nevěřil kam smí s ní plout?

řekli jste jí
on odešel
kde malují vločky své kříže?
řekli jste jí...
měl oči skel
a deštivý
spal na negližé?

trápíte i verš co dozněl

povíte jí o růži..
raníte ji po střípcích

a mlčíte když
neokřídlí
tichá ta ticha na líci


ty. - - - mě neznáš!
proto nechám být
jedno
z těch kouzel svádivých

bylo
pouhé
poblouznění v nich
slánky v mysli ukrývám

mám
být deštník
či padat jako sníh
když chceš zůstat nepoznán?

řekni mi řekni
proč snívá sama bílá
řekni mi řekni
proč přišla důvěřivá
být jednou šťastná
Autor J's .., 28.04.2021
Přečteno 256x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Vivien, Klára Němcová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi hezké dílo, asi si teď budu broukat

řekni mi řekni
proč snívá sama bílá

28.04.2021 13:32:12 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí