Múza

Múza

Po kůži voda ti stéká,
jak mrakům slzy kanoucí.
V touze kapka do moře vtéká,
směr srdce maják planoucí.

Jen letmý dotek duše souznění,
tichým teplem dlaní tvých.
Napovídají oblohy nám znamení,
než slunce zalije vše smích.

Teplo slov chlad rozpouští,
pod závojem noci náznaků.
Sny nám přání odpouští,
hvězdy jak pozůstatek diváků.

Zhmotnila ses moje milá,
ač bdím jsi tady stále.
Jak můza co pochopila,
že bez lásky nelze jít dále.
Autor petrzal, 13.05.2021
Přečteno 151x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, jenommarie, Psavec, praetorian, šerý, Protos1182
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když vytrváš ... tak :))
zkrátka přijde a zůstane

13.05.2021 20:54:56 | jenommarie

... a básník "chodí" centrimetry poetizmu nad zemí*

13.05.2021 16:00:41 | šerý

Hezky procítěné

13.05.2021 14:35:10 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí