Myšlenky

Myšlenky

Příběhů tisíce mi zní,
ve větru vzopmínek hlavou.
Nejvíce však ty poslední,
jež v aktuálních vodách plavou.

Jména a tváře schovává,
vrstva prachu prožití.
Jen srdce si vzpomínky nechává,
jen tam se láska uchytí.

Láska má v srdci album své,
tam nedosedá mlha stáří.
Tam zapomínám i to zlé,
když měl jsem slzy na polštáři.

Profily tvojí tváře vyryté,
ze všech vzpomínek úhlů.
Mi v srdci z hvězdy vidíte,
tam s Beruškou mám truhlu.

Myšlenky jak hvězdy krouží,
kolem tvé tváře co v srdci září.
Má hvězda téhle záři slouží,
než zhasne v proudu větru stáří.
Autor petrzal, 09.08.2021
Přečteno 163x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Květka Š., Guldrun, Isla, paradoxy, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Srdce ví své... nádherná ST*

09.08.2021 15:42:24 | Isla

Hezky napsané. Moc a moc.

09.08.2021 10:07:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí