Ano

Ano

Anotace: *****))

Pro mou lásku sem tonal,
kdo víc,
nežli doušek Beethovena,

když mé srdce si zhudebnilo punčošku,
v jakémkoliv okamžiku heroické klávesy,

abych rozezněl vázanku,

na tvém příboru záchvějí,

a jal se ti dovolat z pokladnic,

v němž jsi umanula osudovou prostořekost,
mých pozvání Nokturna,

kam se nepozdával soucit,

za to rozbřesk povolal sbožný,

a rozečetl slib v modlitbách,


když sem ti řek své Ano,
do hloubce zatichlých očí,

a ty jsi mdlela,

povzdechnu si,

a vydýchávám z úst pramínek,

jimž přijímáš luzné rty,


Pardon pařížanko,

u Eiffelovky rozepnem ódy,
a ty mi to,

Ano,

ano přiznáš v záňadří,
neprobuzené noci,


budím se Tebou.
Autor Dejvis, 16.08.2021
Přečteno 186x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Psavec, Iva Husárková, Roser, Frr, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky milá paní:*)

16.08.2021 16:33:43 | Dejvis

Rádo se stalo. Za málo. Jíťa

16.08.2021 16:44:47 | mkinka

Velmi krásná báseň, milý Dejvisi.

16.08.2021 16:32:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí