Poutejme a spoutejme

Poutejme a spoutejme

Anotace: *()***((

Milovat a milovat,
milá mámivá,
chci Tě pomilovat,
a trhat košilku,
co už strhaná je,
a vnikat vzdycháním přemilá.

Za každý okamžik,
vteřiny počítám,
a ulehávám pod peřinu,
kde jsi zachumlaná,
a pro srdce si zajdu,
ikdyby se zatřásla nahost,
co bych prostřel v záhybech,
nedotknutelna mých ostychů.

Milujme,
pomilovávám,
miluješ snad mě,
již zřekl sem se milenky,
trest čekám,
bičík šlahne,
a já rudý vykřiknu,
že krev proudí s námi,
a v krvi sálá rubín,
jež světí lásky čas,
zase a zas.

Podej mi jemnou ručku,
zachytnu se včas,
vždyť křivdíš už dlouho,
a nač trhat tulipány,
vždyť šumím,
vždyť plavu napořád,
a s Tebou nevyplavu,
když zářivé vlny neusnou.

Poutejme a spoutejme,
v želízkách pout,
za vášnivé lehkosti,

kde to jsme,
jsme to My ?


Nejsme i jsme,
že by pupen javoru,
v němž střetává lístek,
co přelívá smůly,
od stékajících barvoměn,
skrze vyryté symboliky,
pro ctitele básníka,
z prokletého vězení.


Tak za koho se provdáš,
snad za mučedníka tvé lásky,
jen on ti je hoden,
za tebe si hlavu utne,
a pro mě ztratí význam být,
když nejsem s tebou slit.


Angeliko marnivá,
co probodáváš oči,
ty šlechtice bezcitné,

již pastmi zadávit nech,


a pones z jizev své milosti.
Autor Dejvis, 09.09.2021
Přečteno 149x
Tipy 4
Poslední tipující: Isla, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano Angelika, byla idolem mnoha mužů.
Její příběh lásky byl silný. A tvoje báseň je jí tak blízko :)

10.09.2021 13:05:32 | Isla

Díky za Milá slova;*)

10.09.2021 15:12:21 | Dejvis

Děkuji milá:*)

10.09.2021 07:33:42 | Dejvis

rádo se stalo a přeji klidný den. Jíťa

10.09.2021 08:12:38 | mkinka

básnička se mi moc líbí. Je úžasná. Milý Davide. Krásně se četla.

09.09.2021 22:24:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí