Markétce

Markétce

Povím Ti příběh, který se stal,
kdybych ho nezažil snem by se zdál.
Já však tam byl a věř mi nebo ne,
To kouzlo těch momentů ve mně už zůstane.

V kraji kde lesy lemují rybník jménem Olšina,
přebývá jedna spanilá dívčina,
rybník je krásný, hluboký a voda se v něm točí,
Hlubší a krásnější jsou však její hnědé oči.

Dívej se pozorně a spatříš ji mezi stromy,
jak s větrem o závod radostně se honí.
Její tělo je vzorem vší ladnosti,
nikdy jsem neviděl tolika lehkosti.

Když se Ti poštěstí vidět ji smát se,
Pocítíš teplo jako když můžeš na slunci hřát se,
A když se rozhodne, že Ti i zazpívá,
Její hlas pohladí duši tvou a oči zalévá.

Měl jsem to štěstí a pár chvil s ní strávil,
Chtěl však víc než mohla dát a tak jsem ji ztratil.
Nelituju ani chvíle co mi bůh daroval,
Abych s ní smál se, radoval, plakal a miloval.
Teď vidím už jen její odraz jak rozplývá se,
a vybízí ať jako ona usmívám se.
Autor Štěpis, 27.09.2021
Přečteno 262x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Komtesa z Paříže, Rozmarýna, Miborrow
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkná je Tvá báseň.Plná jemnocitu...

29.09.2021 21:46:33 | Jaruška

Krása v každém verši. Jen ať emoce dál píší tvé texty :)

27.09.2021 13:39:30 | Miborrow

Děkuji, ale bylo to momentální ta slečna byla jediná, co to ocenila a já tu poslední jen musel někam napsat, když už ne jí.

27.09.2021 23:06:32 | Štěpis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí