Andělé Máje ...

Andělé Máje ...

Anotace: ... ..

*
… psalo mi tichy
o světech v dešti
kvetoucích uvnitř ač mraků
psalo mi díky

… psalo mi
jak se vrátit mám
na jarní zeleň bosých rán
jdoucí déšť sám
zachrání zbarvené časy modráskovic

vždyť slunečných lvic je víc


*

jak mám vrátit čas
psala mi díky
že svit mlh je rosou líček hýčkáván
psala mi
že jsem ji miloval v dešti
psala mi tichy
na rozcestí
a odešla zářit do modrých teskněnců

již má své hřejivé dlaně
a srdcí plamének vítá
snad šťastná se ve snech ocitá

*
andělé máje
proč lásce nebe básník dal
andělé máje
proč se mne ptáte
proč jsem té dívce
věneček ze sluníček
v bystřině zurčivé nenechal

vždyť déšť píše díky
píše jí tichy
do krásné vodní říše

a čas již ty pampelišky vzal
Autor J's .., 06.10.2021
Přečteno 221x
Tipy 14
Poslední tipující: Květka Š., Iva Husárková, šerý, Psavec, Fialový metal, mkinka, Vivien, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí. krása slova i něhy.

06.10.2021 10:32:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí