Podzimní

Podzimní

Anotace: ...

S obrovskou radostí prochází listím

a pod malými krůčky, zlatavé penízky zvoní, 

tak nádherně, bezstarostně a lehce

a přitom tak čistě a sám sebou...

 

S obrovským díkem ,že jsem to já zjistím 

a opět mi z ohníčků pečené brambory voní, 

našlapuji posvátně a přitom tak měkce 

a šťastný za tu chvíli, kdy mě ve dnech plýskanic ruce zas zebou...

 

S převelkou pokorou, teplé obláčky chytám, 

když mrazivé chvíle mi přejí dobrého rána, 

sednu si v úžasu nad tou krásou, 

jak Malíř své pocity do kraje maluje...

 

S převelkým údivem  na tvém obzoru svítám, 

ikdyž jsem dochvilný,přesto je již zavřená brána,

s novým dnem, noční pochodně zhasnou

a listím prochází ,dál ,malými krůčky 

Ten co miluje...

 

Autor chalcedon, 17.10.2021
Přečteno 257x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I když jsi dochvilný, brána je zavřená,
nesmutni, netruchli, že nejsem ti souzená,
nepřijdeš o žádnou z těch vzácných chvil,
co naplno s láskou a vášní jsi žil.

09.11.2021 18:17:29 | Lili Starr

Líbí.

18.10.2021 06:33:25 | mkinka

Výborná poezie. Líbí se mi*

18.10.2021 00:34:01 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí