Podzimní ráno

Podzimní ráno

Pod zámkem slepených očí,
když román snu již vrcholí.
Všednost nového dne zaútočí,
a přinést může cokoli.

Vždy mimo příběh slábne,
intenzita citů barev.
Někdo to ale zvládne,
někdo schová se za řev.

Než rozpustí se samet tmy,
jsme oba zase ve své roli.
Neklid klidně si přijít smí,
nám vlčí máky kvetou v polích.

Barvy a vůně podzimu života,
omamné v srdci s láskou jsou.
Když člověka netrápí samota,
má oslazen ho bytím dvou.
Autor petrzal, 22.10.2021
Přečteno 188x
Tipy 16
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Isla, Sonador, šerý, Marry31, barasoukup, Psavec, Fil, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podzimní ráno zdobené jinovatkou,
ve dvou jak výlet za pohádkou...
Krásný den, Petrzálku :)

25.10.2021 19:39:38 | Emily Říhová

Emilko děkuji - podzim je fakt kouzelný ;-)

26.10.2021 13:20:40 | petrzal

Nádherná básen'opravdu to je přesně ono díky

22.10.2021 11:29:48 | Fil

Líbí.

22.10.2021 10:56:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí