Růže trnů zbaveny

Růže trnů zbaveny

Anotace: Jak to s Růžovým sadistou dopadlo? Inu, přečtěte si sami.

Sbírka: Podzimněžné verše

Růže trnů zbaveny

-----------------------------------------

On na srdci měl velký bol,

a když šel přírodou, kol

tůní a růží vůní,

i ptáčky v zemi té on slyšel pět,

a když odešel, tu hned chtěl zpět.

 

Dřív kytky sázel v suchou poušť,

ten den však zaryl rýčem hloubš

a přes noc, když Sadista šel spáti,

z výhonků vykvetly růže

a trnů zbaveny - ztratily odér máty.

 

Pak sadem svým šel dál a dál.

Bez bázně šel, odkud vítr vál,

a stál, a stál když došel.

Z borůvek u cesty krásně se radoval

a v dálné krajině věčně ji miloval,

tu, pro niž kdys málem pošel.

 

Tam spojení jsou v medvědím objetí.

Tam všechny chmury pryč hned odletí,

tam, kde jim je tuze překrásně,

kde se láska cedí přes básně,

 

tam v Zemi věčné pohody,

kde růžový jeden vzkvetl sad,

kde dva blázínci byli chyceni

v jejich snách už napořád.

 

~♥~

Autor Fráňa Šránek, 23.11.2021
Přečteno 233x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Iva Husárková, Fil, Roser, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné propojení. Kvalita Tvé poezie roste strmě vzhůru, pomalu probourává strop :D. Moc se mi líbí *.

24.11.2021 22:02:42 | Rozmarýna

Medvědí objetí.) pěkně si to popsal

23.11.2021 17:51:52 | Constantine

Děkuji, to víš, měl jsem pěknou inspiraci. :D

23.11.2021 17:55:35 | Fráňa Šránek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí