Advent je tu zpátky zas

Advent je tu zpátky zas

Anotace: Trocha romantiky...

 

Advent je tu zpátky zas,
sváteční se blíží čas,
růže vánoční nám z poupat rozkvetou.

Nový rok je za dveřmi,
milá šeptá: "Uvěř mi!
Nemám jiné přání, nežli býti tvou."

Obraz roku, jak ho znám,
dostane zas nový rám
a ten prasklý vlny času odnesou...

Žena peče cukroví
i perníčky medový,
a vzduch rozechvěl se touhou voňavou.

Z noťásku do ticha zní
známé písně vánoční,
zpíváme je oba s tichou pokorou...

V dáli hvězda padá zas,
pomyslím si: "V pravý čas!"
Přeji si být stále šťasten s láskou svou.

Půlnoc dávno minula,
moje drahá usnula,
měsíc zalévá nás září stříbrnou...

 
 
Autor Kozoroh 1, 05.12.2021
Přečteno 205x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, šerý, Psavec, Sonador, Iva Husárková, Vivien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí