Paraplíčko

Paraplíčko

Anotace: ... .. https://www.youtube.com/watch?v=DnvFOaBoieE

pomněnky když jdou své mládí
školní léta hrají ti
je t'aime

a v té hře jsme kamarádi
… než najde modrý sen
paraplíčko princezen

na pláži jdou perlí arty
pro čas první
ze zájmen

teč o vlnky hladí nárty
citoslovci s půvabem

i windsurfing čte mořských pěn

...

na dece u drinku s brčkem
krém
dá na pleť ze skořice

kdo zatřpytí se nejen v brýlích ?

radosti léta chytni se

srdce pro srdce

… a na mě
slunce
míří deštěm vlasů

milovnice

v horké noci svítíme
stáváme se
živou vodou čirých dní
to ještě dovolíš mi ruce na tvém pasu

a srdce k srdci
je vlídné z natěšených změn

...
už tvou lásku rozbřeskni

chci paprskem šimrat básním líce

že tě zvedne
souznění
k slzám dívky nad ránem



chtěla …

i malého prince
a já měl být
jejím letcem
a příliv střídat s odlivem


ve vlnách to paraplíčko
čas unáší k bójkám vesmíru

...

i dnes milá letní dívko
s adventní
nachovou svíčkou

leč na chlapce
s vlaštovkou

otisk růže z papíru



když vzpomínám na své mládí
na báseň
jež jasné city chránit měla

vlna cosi na nás chtěla
nelze skrýt
i ty
šumy pěny těla

hvězdičko
a zase hvězdičko ...

víš já dnes klobouk dávám si
více do čela

na obočí zimní soucit
ač nebyla to nuda zcela
průsvitní si
rosy

a nahý jsem jen s hafinkou

kde máte svoje paraplíčko
kdo šumění slýchá
když ne
to tvé zvídavé -
prosím ?

vždyť moře ani orion mi neuhýčká
a hladina je neklidná
že jen občas tě uvidím a zrosím

a kdy refrén najde melodie
rety re: ty ?

ona sama láskou žije
jak vynoří se delfín
nad vodou s ním tančí

modrá harmonie

že za chvíli po všech pádech
bývám plavec
bluesový

zvláštní advent kolébá mě
sněhovými ostrovy
Autor J's .., 07.12.2021
Přečteno 132x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí