Úplněk

Úplněk

Na těle nočním měsíce,
v stříbrné noci záři,
tváří odrážíš tisíce,
ty drzý noci otrokáři.

Klid té temné dnešní noci,
rozhodl ses stínům vzít.
Nad rámec svých pravomocí,
pravdu ve tmě musíš mít.

Každou škvírou načuhuješ,
do pokojů příbytků.
Andělů se dovoluješ,
bys lásce přispěl k užitku.

Maluješ si na naše těla,
nahá v pevném obětí.
Touha přijít nemusela,
přesto vždy k nám přiletí.
Autor petrzal, 16.02.2022
Přečteno 162x
Tipy 14
Poslední tipující: Jan Kacíř, Marry31, Iva Husárková, šerý, Psavec, Fil, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň, to si otipuju

17.02.2022 09:40:51 | Marry31

Super práce, Petrzale. Líbí se mi to*

16.02.2022 21:16:11 | šerý

Pěkné zajímavé

16.02.2022 18:25:45 | Fil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí