Playback

Playback

Anotace: ... ..

ještě rád vzpomínám
na vystoupení mé lásky...

sedíme se slečnou
v kulturním zařízení
a sledujeme srdce

představujeme si že jsme v něm
splynuti v duši
a to už se prstíčky chtějí
jen tak letmo se dotknou lesklých modrých šatů
promiň...

potřeboval jsi... ?

ne nic to já jen tak zavadil o tvoji krásu a...

pst pst … chtěj poetiku pro uši

ozvala se za námi – nerušit … je představení

jako bychom se našli v rychlém občerstvení
šust šust

a vtom slečna modrásková tak stiskla moji ruku a dala si ji do klína a řekla mlč



všichni v sále spokojeně sledovali pódium
už se ozvaly první tóny
pianista usedl
a ostrý záběr na pozadí již ukazoval jeho hravé prsty oddané klávesám

v očích slečen se zrcadlilo šeptání o štěstí

ale jen do té chvíle
než se objevila moje oblíbená zpěvačka
moje minulá a tajná láska

opustil jsem blízké chvění ač vedlo k něžnému chtění
zavřel oči
a zaposlouchal se do zpěvu s úžasnou rytmikou

obdivným potleskem v srdci jsem se zúčastnil melodických pocitů

a najednou slečna v lesklých modrých šatech
s odhaleným ramínkem vysílající poddajnou vůni
kterou jsem se snažil nevnímat

se přiblížila svými blond vlasy a růžově pastelovými rty
na něž by již rádo jaro našlo máj
a …
čekal jsem že poví ...
Autor J's .., 07.03.2022
Přečteno 142x
Tipy 8
Poslední tipující: Friday, paradoxy, šerý, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné a realisticky vystavěná báseň, která je zároveň proložena příběhem "vypravěče" s otevřeným koncem.
Rád jsem si početl a bylo to prima*

08.03.2022 18:07:23 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí