Pompadour

Pompadour

Anotace: :::

Lásky
Lásky

a neodcházím

rozpučte mi vejpůl boky
křídlem bělopásným
ať větří vrby v dáli
a promítnem si
na papíře svolání

jahod v trní od srdce
kde zvučí studánky
a city vdané jimi.

Lásky
Lásky

chci být láskou uragánů
parabolou vstříc
do koryt hvězd podbělků

potápím se
a otisknu z lýtka kytici

proč to nevím

a prozáříte slunečnici pokaždé
kdy pronikávám myšlenkami
co milujete
o páté na čaji meduňky
když usrkáváme ústrety
tak rtěnka hoří
v čokoládě

Lásky
Lásky

na provázky chordu
jenž padnou k zvony Bohů.


Markýz
strhávám si tělo stébla
v závěstném to časí
klimbáme se

k levandulové peřině
milovávám
podtóny
schoulení

Pompadour.
Autor Dejvis, 12.04.2022
Přečteno 116x
Tipy 10
Poslední tipující: Amonasr, Sonador, šerý, Fialový metal, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Diky milá **)

13.04.2022 10:10:13 | Dejvis

..no, krása to je*

13.04.2022 09:07:39 | Sonador

Opět díky! Rád čtu *)

12.04.2022 22:29:55 | Dejvis

Opět pěkná poezie, která si však od čtenáře žádá většího soustředění. U takové básně, to však ale ve výsledku stojí za to!*
Rád jsem si přišel.

12.04.2022 19:38:40 | šerý

To hřeje milým sluníčkem. Moc líbí.

12.04.2022 09:52:18 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí