Červený Alert

Červený Alert

Anotace: ... .. třetí den od propuknutí mé nemoci

Sbírka: V Otroctví Virového Imperátora

na plamen lásky život dostal covida
na hlavě z horečky mi vystupují oči
a rozlezlá velmoc virů povídá
smůla srdce - pokoseno končíš

marné prosit ať mě nezotročí
marné zrcadlit mé oči - jsou slída
slzí leskem ke kalnému toči
prapor bílých buněk je tichý tep v bídách

proč jsi ke mně vtrhl covide
že doteky lásky jsou černé leporelo ?
na konec? po nás ? co zbyde ?

duše uletí a mé zdevastované tělo
vhodí do ohně s proutky od pomlázky

přichází čas černých vrb …

cos mi přál žes mě prostě škrt
dal virům války plán
už v místech kosy brousí mikrosvět svůj srp
ač kladivo buší na stěny krvinkám
-
tak v mém těle jsi chtěl rozezpívat smrt
tak je tu ticho a tma a svítí
apel na imunitní ban

a náhle přijde odjinud konejšivá báseň o lásce
Autor J's .., 27.04.2022
Přečteno 180x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Vivien, Psavec, paradoxy, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hej pane se psem, máte zajímavě nazvanou sbírku:) jinak dobrý text

27.04.2022 14:47:54 | xoxoxo

chce to zaktualizovat antivir, a bude konec pohotovosti ...

27.04.2022 11:50:22 | Vivien

Kočka mi vyprávěla, že ten a ten se uzdravil. Mňoukala a dala rým. Mezi řádky.Sliby země matky. Věřím jí. Přání je slovem mým. Dnem rozezním.

27.04.2022 07:00:16 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí