V Mikrosvětě Začalo Sněžit

V Mikrosvětě Začalo Sněžit

Anotace: ... .. sedmý den ...

Sbírka: V Otroctví Virového Imperátora

horečka mě stále svírá
a kašel netruchlí
nad mým tělem nýbrž uvnitř mě chce rozervat plíce
tak chatrným a marným
si připadám
že už jsem blízko opuštění života


omotáno fáčem ledového chvění
drží mé tělo

neuzvednu je

je
kámen

břehu

už nechce postel
zavirovanou něhu

a jak ještě dlouho budu muset žít

...

přečti mi ještě pohádku

mám docela primární žádost se schoulit
a kdyby ses tak o mě postarala
jak o drobná kvítka jabloní

sněží

:

moc toho nevíme

povzdechl si Bílý Mág armádní stratég a instruktor
na utajeném výcviku lymfocytových kadetů v brzlíku

takto vypadá Virový Imperátor
ukázal na projekci
a v sále to zahučelo hrůzou

Bílý Mág setrval v klidu a počkal až se všichni utiší
vzpomněl si že tak také kdysi začínal...
novicové bílých krvinek s očekáváním
sledovali co bude dál
že v tichu sem doléhaly chrčivé zvuky mého dechu
přerušované bojovnými pulsy srdce
jen umocňovalo napětí krizového stavu

vtom dorazil ojiskřený protein

pane máte urgentní zprávu z jater od ...
a teď chybělo kus růžového kódu který se vlivem stále vysoké toxicity ztratil

ano... teď ne

odvětil Bílý Mág a dodal opravdová láska počká

a v tu chvíli
získal růžový nádech

o náklonnosti
jíž armádní stratég choval k Uklízecí Madam
se vědělo ač oficiálně se to jako nevědělo
natož aby o tom věděl Virový Imperátor

Bílý Mág se obrátil k novicům
...pamatujte kadeti
kdy nás makrofágové dovedou aktivovat
a další deaktivační kódy virů vám představí kolega T-lymfocyt
s růžovým souborem protilátek

a poslal zašifrovanou zprávu pro skupinu Makrofág
že máj začíná v rozkvetlé zahradě

:

v mikrosvětě začalo sněžit
Autor J's .., 01.05.2022
Přečteno 153x
Tipy 6
Poslední tipující: R.C.Šumbera, Fialový metal, ukrytá v máku, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí