Nemiluje

Nemiluje

Anotace: Co je člověk bez lásky?

Řada mužů na ni stála,
milovali by ji žárem,
rudou touhou jejich srdce vlála
a ona – vražedný nezájem.

Řady žen na ni stály,
kypěly po ní, toužily vřele,
lásce kruté se vzdaly,
a ona – arkticky chladná stále.

Seděla v křesle, oči skleslé:
„Proč mi osud nedal milovat?
Pocítit Amorův šíp, Venušin žár?“

Nedokáže, cítí mrazivý chlad,
má jednu z nejkrutějších vad,
co je člověk, když nedokáže milovat?

Autor Noko, 17.07.2022
Přečteno 169x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, šerý, Psavec, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí