+ a tím to nebe spadlo

+ a tím to nebe spadlo


text 1


text 2


sotva jsme doběhli celí s dechem
v ozvěnách k programu v modru

viselo to dlouho nad námi
ovládali nás z tama

už doktorka Plusénová přemýšlela
že se vrátí
kvůli psovi z binárního kódu
a sama

bez doteku
zapaluj mě prstíčkem

a světýlkem jak cigarety na měsíci

mi sviť

to mám rád

stejně ta naše věrnost
k životu růží již
bude pouze v barvě indigo

.

: přitom jsem nechtěl

: prostě zatraceně nechtěl
: nosit cejch jedniček a nul a jedniček a jedniček a jedniček a...
: a bránil se novému výkřiku světa
: kazateli z kouře spálených ramek
: noste implantát memristor
: Ted+
: budete všude hned a ve společnosti múz
: noste náramek se stavem vašich emocí
: tím řeknete všecko beze slov
: levně
: snadno
: jak plastová nahá panenka se na vás bude dívat
: jestli jste vyrobeni v @-den
: nenastane mor cínu

: když na něj navážeš kalafunu pro štěstí

: v krámu bezkontaktní pryskyřice

: tě stíhači v černých pláštích

: nesetřou futrály placatých uší v nichž nesou naše rodné listy

: a zapomeň na všechny dny
: na rodiče
: na sourozence
: na všechny
: a bude ti tam vypálena bázeň trýzeň i bez tmavovlásek hvězd
: nedáš escape ani x pryč od smrti
: ač ještě Jupiter se dívá ke Slunci
: mrznou
: krůpěje na dívčích tyrkysových rtech
: jak něžný modrý snubní leden

… a jim neutečeš do moře
… tohle už nepřeplaveš
… hochu
… nezrodíš lásku
… s ohnivou harpunou v srdci
… tohle moře nepřeplaveš ani s kočkou v lodičkách


: marně
: ale ještě to žije

: ještě raduj se
: jak tě přitahují na laně

: žes byl jenom odlapen jak to zvíře u harpyje zuřících letních nocí

: takový čip
: a stal ses otrokem dat

: a teď tu běžíš s plusy
: a nesmíš šílené blondýnce říct co tě trápí

.

* myslíš že se ztratí
* ta chladnost
* těla

* ale jestli chceš
* můžeš si obléct skafandr

* a vysvětlit mi pod vodou co znamenají
* iniciály
* V.R.

* nevěřím totiž padesáti hercům tančícím okolo ohně smutku
* ani na harmonické kmitočty z můstku

přerušila dlouhé mlčení doktorka Plusénová

(a představil jsem si vesmírný čtverec s diodami)

vrčet nám to s tedy+ nebude

ty

nemáš někde v té své laboratoři kondenzátor ?

zeptal jsem aniž by to čekala

ač by mě víc zajímalo proč si na rande dá modrou rtěnku
když je
odjakživa plus červeně...

* u nás je to obráceně

co prosím?
ty mi čteš myšlenky? víš že to je s čipy ted+ zakázané

* ne
* u nás je obráceně Kassiopeia podívej

díval jsem se ale žádnou Kassiopeiu jsem neviděl
vlastně jsem už neviděl žádné hvězdy

(krom těch z modré laguny na žádostivých rtech)

jen plusy které z povrchu ozařovaly nebe

a řekl jsem první plus které zebe

líbíš se mi

* hm+

a tím to nebe spadlo



Autor J's .., 04.08.2022
Přečteno 158x
Tipy 3
Poslední tipující: šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí