sotva nás cosi zastaví

sotva nás cosi zastaví

citům
když každému to je jedno
i já si sednu na patník
rozedraných cest
a zahodím paprsčité vášně
jak svůj rozum
u slámy
moje blondýna s mečem
mi říká s úsměvem
netrap se ono to přijde
a s křídly od francouzských esencí
mě chce vzít do propastí
na divokém koni
ze stájí

kdyby do jedné...

ještě je čas na rychlou děkovnou řeč
a nazvat ji
nositelkou světla
a najít i pro koně křídla

stačí jen být
milostivě potěšen verši
věrnými milenci

že ještě se mnou jde

už jsme u kamenných básníků

...

* tak co?

: tak nic

* tak rozdělej aspoň oheň když nechceš romantiku

* je tu tma

předrozchodovým zoufalostem
nejsem pilot mocné extáze
abych se snesl do nepohodlí
pocitů nanicovatých akcí
pro pouhé záchvěvy hledající touhu

* a už zatraceně mi pusť nohu !

na béžových nylonkách vznikají oka

: zahoď meč !

* jdi si tmu v gumě !

* to mi osud přál … emotivního cvoka !

je čas začít líbat stíny
přemostit doteky nad chmurami snů

: a slavit v růžovém ti nestačí ?

* nepropálí vrstvu průsvitného kaučuku
* do něhož jsi již celý oblečen

: nuže démonická bytosti dštěte slova
: a pumpujte hélium

* já změním tvůj temný svět

: a já se vznesu
jak malý nafukovací medvídek

* s nímž holčička jde z pouti
* skočit ze skály
* do nejhlubšího jezera !

: tam jsme se koupali včera

: v modročerném plášti jdu spát
: a jinak sluší ti to
: jako vždy jsi slunce v nočním bojování

o své ženskosti

* marné hledat meč na shluky myšlenek
* abychom se tu milovali včas

již se v krajkových šatičkách

blíží zář

na propast

jednou nohou jinde už cítí

sotva nás cosi zastaví

* udělej nás

když sténá vzteky
to zebe
nenávidím v něze
že mizí láska …

* udělej mě tady

hned svazuje svá zápěstí provázkem od balónku
a medvídek nemá křídla aby nás nesl

tak odchází

kdo nemá ticho k životu ani k sobě

tak přicválá na koni třeskutý kříčící mráz a…

* v tobě srdce
* v tobě
to nebe c'est la vie
Autor J's .., 16.08.2022
Přečteno 129x
Tipy 10
Poslední tipující: Lexi, Psavec, mkinka, CULIKATÁ, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...neskutečný emoušn ta láska je...;-)i tvůj text...

16.08.2022 15:44:49 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí