whisky taur 12

whisky taur 12

promeškal jsem svítání
a ani nevím
jak jsem ocitl zpátky v hotelu

recepční to ví
přinesla mi kávu a vafle...

* přemýšlel jste dlouho při šeru
* a tady máte vzkaz...

doufám že je od modré orchideje
a tak se zamilovaně dívám do šálku kávy i na vafle

s otevřením obálky vyčkávám
říkám si v duchu že tam snad nebude jen účet za taxi

* … je to důležité
* promeškal jste svítání !

: blond ?

* kdybychom tu měli šipky terč by svítil

recepční je v dobré náladě
to je dobře
mně ? jediné šipky které bych trefil do terče jsou nouzový exit

mám si vyzvednout nelinku na zahrádce
jinými slovy
sbohem (slovo na čtyři skoro jako taur)

zelený jak šipky jdu ven
míjím prázdné stoly se slunečníky utopenými v mlze

motám se a sotva vidím
ale do blízkého pajzlu ještě trefím
ve vstupu je oprýskaná židle
což mi přijde symbolické

# máme zavřeno
# běžte do trafiky
ozývá se zevnitř a následuje chichot

za chvíli kupuji celou lahev whisky
když vtom slyším štěkot

nelinka

je uvázaná za vodítko u zahradní restaurace
blond nikde
a lahev musí počkat

aspoň že je klid

do desáté mám vrátit klíče na hotel
je jedenáct

nelinka čeká zase venku
vypadá zoufale ale snad se mi to jenom zdá

naštěstí nemám příliš věcí
hodím sprchu
a po sprše s recepční prohodím ještě pár slov o dřímajícím interiéru
jsem již známý klient
takže příště tu bude nejspíš i terč

píšu to rychle na liter do zápisníku tu sprchu bohužel sám

s nelinkou jdeme okolo hřbitova do parku
na značce
přechod pro chodce
sedí kavka

když mě vidí není jí do řeči

nelince se líbí

uděláme velkou Nelinku

což vznikne tak že nelinku zvednu a držím
a ona si dá přední packy mně na ramena
čímž je o psí hlavu větší než já

kavka kouká seshora ale stejně se poleká a uletí

okolo se zatím sešli lidi a nelibě nesou že kavka uletěla

říkám si že na hřbitově to mrtví slyší

kavka se vrací
ale já nečekám jaké jméno vyřkne

sedím na lavičce v parku s listnatými stromy jak černý ořešák
prohlížím si lahev whisky 11 y.o.
to je moje šťastné číslo

nelinka se na mě mračí

asi má hlad a já vlastně taky

je čas vypadnout z města a ztratit se

dřív než se zvedne mlha
padám do neznáma
Autor J's .., 09.09.2022
Přečteno 106x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Psavec, Stanislav32, Květka Š., mkinka, Luky-33, Vivien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí