dotekům v zatmění

dotekům v zatmění

už nedám své ruce
na tvé nohy
v postelových scénářích
slibuji
že bosé bílé bohy
zůstanou obuté
a půjdou včas bez jasných stínů

ale u sklenek při vínu
oba nevěříme tomu
že skončíme v tichu
cink cink tónů

venku jsou nahé stromy
s hvězdami na tvářích

nedívej se na nebe
nedívej se dolů
teď jsme sami pro sebe
u zšeřelého stolu

a ve středu plamének svíce šepotá
že co máš na očích
nás nenechá
v temnotách v žalářích

že co máš na srdci
rozvíří melodii nesmělý nach

a dál budem v kotoulech na dětských hřištích
dotýkat se heboučkých zelení
než přijde strach

proto mi šeptej s křídly
anděli tajných přání
ať on zmizí po anglicky
ve slepých uličkách
a nechá dívku s květinami

zatím jsou jistě nebeští jeleni
že cit netroubí a v užaslém srdci na poplach
zprava veze vůz polárku
brzdí na lesknoucích kostkách
a sype se sníh posledních

stihli jsme to
a ty mě zveš na noční parkur
Autor J's .., 10.10.2022
Přečteno 199x
Tipy 25
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Sarra, Akrij8, Dreamy, paradoxy, Psavec, mkinka, Frr, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná...:)

11.10.2022 06:31:10 | Dreamy

tak u tebe už jsem zvyklá na určitej level v básních a tahle je opět skvost .)

10.10.2022 21:40:09 | xoxoxo

Pěkný, tak jednoho Jelena na to .)

10.10.2022 16:14:23 | Constantine

kdo své ženě něžně hladí nohy-ten nevěří, že ona mu dokázala před časem nasadit rohy (- **ST*

10.10.2022 11:49:22 | Frr

prostě, krásná báseň ...

10.10.2022 10:33:13 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí