slzám na konci vesmíru

slzám na konci vesmíru

včera jsem ti sliboval
ale dnes
mě nesou dlouhé nohy jiné

jsou tenké jak stonky
a ty stále věříš
motýl zahřeje tvé srdce ve květině

motýl snad
je stále přítel rosy

motýl
je listopad
co na jaře je bosý

smí zůstat nebo nezůstat ?

...

na ostrově
jsou dny
kdy podkovičky zvoní

kdy jsi na břehu

a řeky proud se dívá
zdali slunci pro něhu
rozvlní se hříva

u červánkových tónin
rozvlní se paprsky
a ty jsi blízko shodě

zelená se jíva
touhy po svobodě

tam
na konci vesmíru
je tolik nocí
tolik snů
a když se usmíváš
myslíš si jak zůstanu
s tebou

u nebe
na sněhovém koni ?

...

dokud tě neznám
tam
na konci vesmíru
se jednou naše duše zvednou
a zazáří nám
jarní motýl
pro ni

na konci vesmíru
se v očích neboj ...

a ty šeptáš
mám
že tebe mám

a jívy zelené
schovaly nám loďky lodičky i lodě

statečný motýl je
i na lístku z jívy
a tobě přijde k tobě
Autor J's .., 11.10.2022
Přečteno 127x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Marten, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí