za pět minut noc

za pět minut noc

slunce
když i mně svítíš
chci být pro polibky fotovoltaický
ale jsem jen temný
jak desky na střeše
zimáku pro horkou vodu

aha ono to cvičení jógy
s vesmírem nefunguje
tak jsem rád jak jsme se viděli ve sprše

příště si budu pouštět místo draka
fén žhavých spirál
a horské v koupelně
sám a bez květin
a v páře
nechám cestovat kapičky tvého parfému jsoucna
než se zasním že mi duha
nerozplyne

už mi před soumrakem podává ruku
a ty za chvíli máváš z modra

jako bych nevěděl co to znamená
mít tě tak blízko na rozbřesku
a blábolit něco o tvrdém ovoci pro zimní zahradu

mohlo mě napadnout

slečna je střelec

prostě si zadá do gps moji ledovou adresu
a napíše vyjíždím

vím to celý den
krasobruslení
a v noci je mi zima jak rytíři bez hradu

v něm si tmavovláska dá vína
a pevná forma želez se vzpíná

zní ženské akordy jdoucí do klína
v krbu dřevo praská
že žár
a co tvá láska
Autor J's .., 13.10.2022
Přečteno 120x
Tipy 14
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Marten, Psavec, Fialový metal, CULIKATÁ, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu vítečné obraty a "poetický jazyk." Líbí se mi to*

28.10.2022 21:54:49 | šerý

to je ze skutečnosti... měl jsem ten den rande na zahradě u zimní madam de verte.. tak jsem rád, že aspoň to psaní tak nějak se líbí číst..

28.10.2022 22:42:10 | J's ..

tedy moc hezké čtení musím říct..

13.10.2022 07:48:59 | Vivien

tak to jsem rád... děkuji

28.10.2022 22:38:01 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí