porozchodové zapomněnky

porozchodové zapomněnky

se soumrakem ze svého kvartýru
chci rozbřesknout city
vždy když je ve štíru
býk a říjen lovce

máš narozeniny

chtěl jsem zas plesknout na zadnici
na rohu postávající holce

jak posledně
když jsme si dali rande ve tvém bytě
a ty jsi zrovna stála

u okna

zrovna jsi našla

spínač
a pomalu se spouští žaluzie
díváš se na zastávku

leží tam javorové listí
mokré a přilepené na kluzký asfalt
a já utíkám na poslední vlak

ve tvém pokoji se mění osvětlení
na dřevěném stolku
hoří vonná svíčka a vedle ní čajová konvice

šálek je jen jeden

vlak má zpoždění
píšu smsku

se slzami
pozoruje mě tmavovláska
a když se naše oči setkají
vystupuji

svíčka na stolku stále dává jasné světlo
plamének se lehounce mihotá
upínáš zraky k hodinkám na ručičky
a ke dveřím

smazávám smsku a jdu tiše ztemnělou ulicí
Autor J's .., 23.10.2022
Přečteno 139x
Tipy 17
Poslední tipující: šerý, Lexi, Marten, Jan Kacíř, Iva Husárková, Frr, Psavec, Fialový metal, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvěle podaná atmosféra

23.10.2022 20:51:06 | Vivien

... děkuji

24.10.2022 09:55:05 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí