Báseň pro Lucii

Báseň pro Lucii

Svatá Lucie, noci upije

a dne nepřidá,

čas je jen vidina,

jak kávová sedlina.

 

Ty jsi má láska, ty si můj sen,

kterou chci líbat každičký den,

jsi slunce v mé duši,

srdce mně znovu buší.

 

Potkal jsem tě zase po letech,

naše cesty životem se opět střetly,

byl jsem rozechvělý jako tehdy,

kdy jsem tě spatřil poprvé

a zamiloval se do tebe.

 

Jsi víla která tančí mezi květy

a objevuje různé světy,

jedno pořekadlo praví,

že stará láska nerezaví.

 

Tvé oči jako moře jsou,

tíhu světa unesou

a jak drahokamy svítí,

vidím v nich tisíce barev i luční kvítí.

Autor Vladislav, 22.11.2022
Přečteno 133x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.

22.11.2022 06:40:16 | mkinka

Děkuji :-)

22.11.2022 07:06:43 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí