srdce v prosincové inverzi

srdce v prosincové inverzi

na stěně již svítí zlaté vejce
prskavka si kouří v koupelně
klid vánočním stresům
srdce bouří v dece
že jak sníh se snesu
a ty ? už přestaň - je večerně !

velký úklid leští naše kliky
v jedna plus jedna žijí naše šelmy
po hádce v kuchyni začínají triky
budeme radost dárků
kam beze smutků šel mi

na balkóně šeptám hvězdné díky
jak emotivní milou mi osud nadělil
na stromku však visí noc jak piky
a já už jsem se do snů na síti zabalil

a ty ? máš mě rád... ne?
jdeme spát !

...

chtěl jsem na vánoce

najít šťastnou chvilku
ale ona ne a ne

a jen oříšky srdce mlet od těch okamžiků ?

tahám na dvorku pilku
cukroví nechci znát že prostě chybí med

chtěl jsem časy svátků
jak lada na obrázku
ale jsem u špalků
jsem zase u švestek

a kovový klín pozná ledovou pohádku
rozpálí svá žebra
u clubek bílý čert


tak aspoň že to dříví
celou noc bude hřát

chtěl jsem na vánoce lásku
líbat
pod jmelím ret

a teď
štědře mi slzí
co napsat na pohled

že já sám u kamen
že měl jsem měl to štěstí před inverzí
srdce v prosinci
srdce jako led
Autor J's .., 05.12.2022
Přečteno 149x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, Psavec, šerý, Lexi, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vtáhlo mě to do děje, pěkné .)

05.12.2022 18:56:44 | Constantine

tak fajn, to mě také moc těší... díky

06.12.2022 11:58:55 | J's ..

perfektní, sice srdcebolné... a jsem tu první!

05.12.2022 12:41:34 | Kumiko

první, tak jsem rád, ač jsem celý ledový, že ani nejde psát...
moc děkuji za první komentář, mám radost

06.12.2022 11:55:30 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí