Pokojovým květinám

Pokojovým květinám

se tvou múzou žiju sám
ptáš se
proč ji nelíbám
a já líbám ve dne v noci
jenom listy o bezmoci

žloutnou dřív než opadají
ač chtěla bys
ať kvetou ...

jenže lásko
nejsme v ráji
a končíme v lednu
zahradu usínající v slzách
prostou větou

jak mě máš ?

dtto

zatímco jíní hladí trny
a špičaté kameny vykukují ze zamrzlých cest
zde ani náznak pro rašení
a já mám strach
že růže nebudou dál kvést

to dřív přitančí vločky
v zamřížovaném kostele
pihovatou dívku políbí na tváři
a půjdu v bílé košilce bosý andělem
bez křídel
protože křídly mává motýl
který múzu nosí
na louce
ve snářích
a já jsem tvé polibky neslyšel ani neviděl
a to ticho jasu tříští
paprsky z vitráží

nejsme v kostele
nejsem anděl
jsem ve střepech vázy
nahý na chladné zemi
s růží na těle
a ty marně hledáš pokoj mého srdce
Autor J's .., 25.01.2023
Přečteno 151x
Tipy 13
Poslední tipující: Marten, Sonador, šerý, jenommarie, Fialový metal, Vivien, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No ale ..teď myslím si
žes plný lásky
a je ..možná že
vzdálila se
směr nehledej
že květy opět vykvetou
jsem si jistá.
Jako každý rok*
i úsměv k slunci opět vystavíš.
I když teď..tomu sám nevěříš.;)
Ať se TI daří Jiříku a zdravím tebe i Nelinku*;). Opatrujte se.

25.01.2023 22:44:13 | jenommarie

...tak ahledej dál..ST*

25.01.2023 21:37:00 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí