Hrdina mého srdce

Hrdina mého srdce

2023

Tak omyl vyklubal se ze skořápky krásné kraslice...

Prázdné bylo vejce, prázdné bylo tvé srdce.

Přátelství v kontrole a područí

zvítězilo nad láskou - a to příběh ani nezačal.

Kdo ví, jak a zda vůbec skončí? 

Vyhýbavé řeči, úkryt před mým zrakem,

jelen v záři světlometů, déšť ustal

a svěží ráno zatuchlinou páchne.

Rok a půl o tobě sním, jen tobě patřím

- jak bláhové naděje;

trávu slyší růst,

ta naivní hloupá holka.

Pakliže jsi skutečně takový zbabělec

- ne, srab! - 

a hněvu světa se bojíš… 

tak jak tě mohu za toho pravého brát,

či vůbec jako hrdinu mého srdce respektovat?

 

Autor Dáma z kavárny, 09.03.2023
Přečteno 177x
Tipy 10
Poslední tipující: Vavřineček, Marten, Iva Husárková, jenommarie, Kan, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naštěstí existuje tužka a papír. Hezké. Rád si přečtu z Tvého umění.

13.03.2023 12:59:31 | Vavřineček

...pravej hrdina, to jsou pohádky...a ty jsi opravdová princezna...;-)ale napsaný pěkně.

10.03.2023 17:44:44 | Marten

Těžce se vynutí láska.
Tak nezbývá než o ní snít.
Zbytečně můžeme žádat
kde není respekt a cit*

09.03.2023 20:32:43 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí