Principál

Principál

 

 

to byly časy 

kdy plamen rudý plál

a v oknech nafoukaný principál

dával rozkazy 

baletky tančily a klauni žonglovali

a všichni se snažili 

aby se mu zavděčili

 

pak modrá jiskra přeskočila 

oheň zachvátil barevné šapitó

všechno lehlo na popel 

zůstala jen doutnající klaunova postel 

 

všichni plakali slzeli a nadávali 

na ten oheň 

který se předtím zdál 

dobrý sluha ale nakonec špatný pán 

 

na kameni který opodál ležel 

seděla bledá primabalerína

z očí jí tekla černá líčidla 

plakala a dívala se do plamene 

který ji zradil jak celý sál 

když tleskat přestal

 

v mé duši vidím všechny 

klauny s klobouky i primabalerínu

všichni od té doby živoří

občas na ně podívám se shora 

a vidím doutnající oheň 

a zbořené šapitó

 

 

 

 

Autor Sára Černá, 25.04.2023
Přečteno 84x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

táhnou dál...

27.04.2023 12:02:28 | enigman

Pěkně jsi se do toho pustila
Chválím.

25.04.2023 19:40:41 | mkinka

Děkuji chybí tam metafory je to takové holé, ale někdy mám chuť nebo spíš mě to nutí psát realisticky Moc děkuju mkinko

25.04.2023 20:11:55 | Sára Černá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí