Májová vzpomínka

Májová vzpomínka

Na polštáři kde býval vlasů pár,
jeden zbyl milenec, v srdci žal.
V matraci leží, než aby vstal,
vzpomíná na lásku v úsvitu ranních par.

Zlatavé slunce mu oka mhouří,
po boku zválené prázdné peřiny,
čas rozsévá ránem podlouhlé vteřiny,
bělavé páry k oblakům tiše kouří.

Za okny ve větvích ptáci ševelí
nad obzorem slunce písním poroučí.
Milence konejší v kolébce náručí
vzpomínky milenky, jejího veselí.

I ležel milenec v matraci zhroucen dál
dumaje nad báji, které mu úsvit vzal.
Milenku potkával v noci, když klidně spal
a sníval o lásce, kterou jí kdysi dal.

Až znovu spočine v polštáři vlasů pár,
pokud kdy vůbec, možná až bude stár
milenec ležící, čekajíc milost, její cár,
vzpomíná na lásku v úsvitu ranních par.
Autor Ballónek, 06.05.2023
Přečteno 146x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Cajka, R.C.Šumbera, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

za mě celkem zajímavý, trochu to tempově pokulhává, což je škoda, tato klasická věc by zasloužila větší pozornost místních prokletých básníků, nicméně podobná díla nejsou zde moc v oblibě .)

06.05.2023 20:18:41 | Constantine

Děkuji za zpětnou vazbu, cením si upřímného objektivního názoru :)

07.05.2023 16:10:31 | Ballónek

Hodně velké.

06.05.2023 14:57:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí