Hvězdo božská

Hvězdo božská

Anotace: *)*(

Kdo tam utloukává příslovečné city
v podvečer nasáklého blankytu tónin...

že by prsty klarinetu
houslí
fagotu
a dalších vůdců melodie
s Vámi hrály Bolero
či sudba variací slok
ztišená k tlejícím polibkům v pohlcení...


Doušek koňaku
po růžích v těle
pokapu v těch máslových zad
rozpustím smíchy kolem vnad
a ve Vás se obměkčím
v očí mocha karamelu
to ony pro mne jsou tygřicí sladkobolu.


Mám si říct ještě o cukr a bič
to však ráno převlahé si nevstane
prostěradlo se ztřepotalo prchavěji
než-li je zdrávo pozřít krev lásky
oláá

amazonka rozproudila mne milostně
ve vlka zarputilého k vyhnanství
v dešti závratné nekonečnosti.



Co na tom
že vystoupáme k pohromám třesků

neodpovídej
hvězdo božská

jež jsi vpadla v náš hodokvas euforie

ale kde...?
Autor Dejvis, 30.05.2023
Přečteno 129x
Tipy 19
Poslední tipující: Fialový metal, Jan Kacíř, Majda, šerý, Stanislav32, Psavec, kozorožka, Frr, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hvězdná melodie zadrnkala na struny houslí :) Nabrala jsem si energie z Tvých slov. Díky za ni :)

30.05.2023 22:01:43 | Peregrini

Moc jsi potěšila Pereg*** Též děkuji pěkně;)

30.05.2023 22:36:35 | Dejvis

Třetí strofa došla na hranici moji představivosti. Ale jsem v ní jen mírně pokročilej. Ale to celé básni neubírá na působivém dojmu*

30.05.2023 19:50:38 | šerý

Děkuji brachu* Já ani nevím, jestli to dává smysl...

30.05.2023 20:48:42 | Dejvis

Ráda čtu Tvé a přeji příjemný den.

30.05.2023 10:37:58 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí