O lásce a o zahradě

O lásce a o zahradě

Láska je zahrada květin.
Všechny cítím, všechny voní,
žádnou ale neutrhnu,
žádná slzu neuroní.

Možná je to póza

Vůně květin dráždí k pláči,
tolik zde je čichačů!
Tolik zahradníků tančí.

Chci být jedním z nich?

Jedinou jsem utrhl,
zvadla, uschla, scvrklá byla,
nechtě ve mně cos zabila,
co as nemá žít.

Nedám dalším šanci?

Láska je jak jabloň planá,
poutníkům je k prospěchu,
rozmazleným, zlým a líným
nedopřeje útěchu.

Autor Roser, 12.06.2023
Přečteno 115x
Tipy 8
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, Fil, Marten, Rozmarýna, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..zajímavej pohled...;-)mě připomněl tématem

https://www.best-poems.net/william_blake/the_garden_of_love.html

12.06.2023 15:58:19 | Marten

Přirovnání pěkná. Vnímavý i citlivý text.

12.06.2023 10:38:00 | mkinka

Děkuji mooc (-:
Milá slova

12.06.2023 19:28:45 | Roser

Rádo se stalo.

21.06.2023 16:08:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí