Hřmí

Hřmí

Anotace: Hřmí a vzduch se náhle chvěje, hřmí a pyl bezvládně vlaje, všude tam, kam se podívám, v myšlenkách ulpívám....

 

Hřmí a vzduch se náhle chvěje

Hřmí a pyl bezvládně vlaje

Všude tam, kam se podívám, v myšlenkách ulpívám

 

Hřmí, z mraků padají první šedé kapky

Stékají po těle i zadními vrátky

Na obzoru z nebe sjíždí jas

 

Zůstanu tam, kde sedím

Pocit má, že lépe vidím

Ten svět, co barvy má tak syté

Ten svět oživí vzpomínky i v hloubi vryté

Když jsem tu sám a vůkol hřmí

 

Do kůry stromů se potom déšť

Tak snadno vpije

Těla těch dvou

Červnový listí přikryje

A vše tiché tak silně zní

 

Do kůry stromů se potom déšť

Tak snadno vpije

Těla těch dvou

Červnový listí přikryje

A vše tiché tak silně zní

 

A vážně k tomu stačí málo

Míň než by se Vám kdy zdálo

Teď šedé mraky plují kolem a hřmí

 

(Hanuš Šparlinek, 11.6.2023)

Autor Hanuš, 14.06.2023
Přečteno 104x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Marry31, Bufik, Vivien
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně vykreslená atmosféra bouřky

15.06.2023 10:05:45 | Marry31

děkuji. Letní bouřka a šedé mraky to je má krevní skupina

22.06.2023 23:04:00 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí