Sonet za ztracené lásky

Sonet za ztracené lásky

 

Pro lásku zemřít bych dokázal snad

přec bez lásky samoten umírám již nyní

pietní náhrobek do příchodu zimy

z touhy své navrším na každý pád.

 

Do stránek herbáře ukládám list

výsměšné requiem v usedavém rytmu

když večer podzimní uvrhne mne vskrytu

do ticha vzpomínek, v nichž teskné je číst.

 

Milenek v životě já oplakal již desítky

krásou tak zmámený vzdával jsem se všeho.

Co v srdci uzrálo zplanělo vždy bez výtky.

 

Snad chtěl jsem příliš znát a pochopit z čeho

mé sítě souznění rozpadnou se do nitky?

Říkáte z úmyslu? Z jakého že, z mého?!

Autor Zoroaster, 30.06.2023
Přečteno 126x
Tipy 15
Poslední tipující: jenommarie, šerý, kozorožka, Sonador, Psavec, Stanislav32, jitoush, Frr, Pablo Kral
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí