Krása z Bedřichova

Krása z Bedřichova

Anotace: Nová Múza z venkova :)

Sbírka: Zimní zahrada

Ve tvých očích voní med,
když včely časně ráno
letí za potravou vpřed
zatímco ty krásná panno
ještě spíš, jak v Nise led

Červánky jsou nebes krev,
co kane z čerstvých ran
v Bedřichově zní Tvůj zpěv,
jež rozléhá se do všech stran,
až puká zrno oddělené od plev

Hnědé oči, jak včelí plást
splývají s vlasy v barvě oříšků,
jež v noci tajně chodím krást,
když se vítr schová pod stříšku
Štěpánko, nech mne krásou zmást
Autor Petr27, 30.06.2023
Přečteno 99x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Tvbm, jenommarie, Marťas9, Pablo Kral, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petře krásné léto v Bedřichově.
Zas jsi krásně rozprostřel
krásnou chuť
tvé venkovské tvorby. :)

01.07.2023 11:51:33 | jenommarie

Moc ti děkuju :)

01.07.2023 22:19:53 | Petr27

No pěkně sis pobásnil*

01.07.2023 00:21:53 | šerý

Díky :)

01.07.2023 22:19:32 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí