Měsíček nad stromy

Měsíček nad stromy

Svítí
Měsíc nad stromy
kdes asi sedm set
kiláků...

...ode mě...

Já jsem
jen malá tečka
kdesi na obloze
a svítím...

...od Země...

Protože doufám,
že byť můj Měsíc svítí víc,
tak teď uvidí můj svit,
víc už nenechá mě jít
cestou naší galaxií...

...samotného...

Svítím
a toužím po Tvém stříbře, Měsíčku,
přesviť mě i moji štknoucí dušičku,
zafouká vítr, přijdu o svíčku...

Měsíčku,
kdes v dálce svítíš už od pondělí,
tvé stříbro v nebi mraky rozdělí,
a Tvá zář rozkrájí krajnost krajiny...

...Měsíčku...Měsíčku...

...jediný...

Autor Roser, 11.08.2023
Přečteno 127x
Tipy 10
Poslední tipující: Rozmarýna, mkinka, Fractura cordis aperta, Žluťák, IronDodo, Anfádis, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opět milé číst. Fascinuje mě měsíc.

13.08.2023 20:44:46 | mkinka

Mě také fascinuje Měsíc (symbol)...
Děkuji za hezká slova (-:

14.08.2023 16:40:30 | Roser

Rádo se děje. Tvoje pravidelná čtenářka.

15.08.2023 20:42:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí