O kráse

O kráse

 

Když vodopádem temných vlasů

probleskne jedna stříbra nitka,

každý, kdo umí a chce vnímat krásu,

dávno už ví, že je to jak kytka,

co přitáhne pohled k zeleni louky,

kde vykvetla pojednou mezi trávy stonky,

aby jen podtrhla půvab toho celku,

lákala tuláka i pilnou včelku,

první aby zahodil kompasu střelku,

druhá tam usedla, sladký pyl pojedla,

tou krásou nevšední opile posedlá.

Večer pak v úle o tom všem povídá,

když znavené včelstvo pozvolna usíná

Autor mravenec, 22.08.2023
Přečteno 158x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, Kaňka, Marťas9, zde.neck, Ophelia81, IronDodo, mkinka, Fialový metal, Psavec, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

si tě budu muset přečíst celého:)

04.02.2024 00:17:38 | Sonador

... no... nevím... :)

04.02.2024 00:33:40 | mravenec

... abys nebyla zklamaná... ;)

04.02.2024 00:24:36 | mravenec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí