Barokní obrázek

Barokní obrázek

Anotace: ...když po létech potkáte jednu z lásek z mládí.

                                             Barokní obrázek

 

Jsi jako plátno od Rubense;

čisté a svěží baroko,

na němž Bakchus s družinou

odhodil věnce,

tu okrasu svou jedinou.

Každý se smyslem pro krásu

na plátně okem spočinul,

jakoby na něm hledal spásu,

když smysl života se rozplynul.

Před léty ztratil jsem vílu

a marně se rozhlížel krajinou,

hledal jsem oporu, hledal jsem sílu

i tu, jež měla být jedinou.

Teď na vílu hledím v barokním hávu

a žasnu nad její proměnou.

V hlavě si třídím tu báječnou zprávu;

víla se vrátila, chci provolat slávu

oběma těm podobám

a stát s hlavou skloněnou

Autor mravenec, 08.09.2023
Přečteno 73x
Tipy 15
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, CULIKATÁ, RadekČ, Bufik, IronDodo, Psavec, Stanislav32, Lexi, Kaňka, jenommarie, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi atmosféra barokního umění i povídání o víle.
závěr stát s hlavou skloněnou...z toho cítím smutek, ale asi to tak má být.

10.09.2023 21:41:17 | mkinka

No to jsou pak změny a děje:-))

09.09.2023 17:03:35 | CULIKATÁ

...v tomhle případě to změna byla, ale ani k horšímu, ani k lepšímu. Prostě změna stejně povedená, jako původní stav. Nebývá to často, ale stane se to. A děkuji za koment, JT P.S. Opravdu máš culíky ;-)?

09.09.2023 21:28:36 | mravenec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí