Taková je

Taková je

Anotace: ... když ji vidíte takovou, jakou byste ji chtěli mít

                                                  Taková je

 

Je krásnější než svěží jitřní nebe,

hebká, jak polštář mechu v lese.

Je chytrá, z té chytrosti a talentů až zebe,

i prudká, když zlobí se, tak celý svět se třese.

Je milá; u ní se každý slastně hřeje

i vášnivá, když nezná, co je bolest,

či mírná, když vlastnost tu si přeje,

mívá své názory a klidně podá protest

proti všem námitkám, jež nepochopí kontext.

Je měkoučká, jako hedvábná halenka,

má nejkrásnější jméno, když smím jí říkat milenka

Autor mravenec, 14.09.2023
Přečteno 131x
Tipy 11
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, CULIKATÁ, Psavec, mkinka, Anfádis, Kaňka, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... ano, pochvala od tebe je opravdu super! ;-). Děkuji, JT

14.09.2023 22:40:06 | mravenec

To me těši

14.09.2023 22:50:44 | mkinka

To je super

14.09.2023 22:35:13 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí