Sebou umlčeni

Sebou umlčeni

Anotace: velmi staré, velmi dlouhé, a prosím, ať už se mi žádná báseň nesplní jako tahle..

Sbírka: Studna

Vyprávím už třetí zenovou anekdotu
- a ty se stále ještě neusmíváš
tve žebro trčí přemýšlivě
tak zasněně zírá na cukr protější stěny
a tvých očích
/ač neumím číst/
vidím závoj
ztrácíš se v závoji mlhy
v závoji něhy
v závoji padlých krás
- balím svou pomyslnou cigaretu do tvých řas -
bezmyšlenkovitě mícháš svou dávno vystydlou kávu
a noc ve svém dlouhém hávu
se už plíží za okny.

zdvořile ses pousmál
- a tvé koleno se dotklo mého -
ucukl´s tak rychle (uštknul tě snad had?)
a já si říkám
/co se to , sakra, s náma stalo?/
Kam jsme se poděli?
Zmizel´s mi, nevím kam...
i když sedíš tady naproti...

A tak tu sedíme, sebou umlčeni
nic neříkám
ty jsi taky jako pěna
jako pěna, která z kapučína dávno opadla
zbyla jen kalná tekutina beznaděje
/v bolesti stereotypu/

Řekl´s mi
/promiň, musim jít/
věděl jsi to?
já věděla...že musíš jít, už navždycky
navždycky pryč
zvedl ses, vzal svou otrhanou tašku
/naposledy ses posmutněle usmál/
a šel
/slyšela jsem, jak cinkly dveře./

Vyprávím už čtvrtou zenovou anekdotu
a ty
ty
už tu nejsi.
Autor Franti, 30.03.2007
Přečteno 401x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dnes jsem pochopil, že svět má o dalšího velkého básníka, vlastně básnířku, víc. A pak že vymíráme :-)

31.03.2007 11:21:00 | J.Švihovský

franti, ta se snad nedá komentovat... je mi vážně smutno... i když už to slyšela skorem stokrát, ty to umíš nejlíp. moc se mi líbí, vlastně se mi nelíbí vůbec, je tak smutná, to se nemůže nikomu líbit... je báječná, kvalitní, asi neumím to správné slovo, dokonale napsaná, ale tak hrozně smutná, že se snad nemůže líbit ani maniakům... líp si ji napsat nemohla.

30.03.2007 20:56:00 | grygaruv atelier

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí