Schováni

Schováni

 

Tvé vlasy jsou jako černé koňské žíně

Vsadila bych se, že jsi byl indiánem

Tam kdysi dávno ještě v jiném světě

Jsme navždy osudem propletly svá srdce.

 

Zdá se to jako včera, co jsi lovil zvěř

Šumění vod o skaliska hladí duši

Dokonalý klid pro život je vni i vně

Schováni před okolním světem a zlu vůči

 

Šli jsme ruku v ruce jako jeden muž

Nad hlavou každý rok krouží tažní ptáci

V lásce i svobodě není žádné už

Není nic, co stíní nás a zlé se ztrácí

 

Tomu ostrovu štěstí říkám náš domov

Být s tebou tady a teď znamená vše

Dvoum ve světě bez techniky není rovno

Naše těla jsou z kamene jako zeď

 

A až černé vlasy začnou stářím šednout

Tak neboj, můj drahý, bude to začátek

Naše duše do výšek se láskou zvednou

A celý náš příběh vrátíme nazpátek

 

...Do krabičky snů...

 

Autor Penemue, 01.12.2023
Přečteno 246x
Tipy 19
Poslední tipující: Narragan, Jarunka, IronDodo, Niška, Marťas9, šerý, Psavec, Kubíno, Marten, o3_gambit, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako vystřižené z Curwooda :)

Myslím, že i v Evropě, hluboko před technickou revolucí, zde žili takoví, něco jako indiáni. Žili, jak to jen podmínky dovolovaly.

27.03.2024 15:45:50 | Narragan

Možná v dalekých dobách, pak přišli moudřejší a pak dementi, my :)

30.03.2024 08:10:26 | Penemue

Krásná báseň, protkaná historií, něhou, Láskou, odcházením a též návratem.
Pohladila na Duši...opravdu velmi pěkná.

03.12.2023 11:08:26 | Jarunka

Jsem moc ráda, že se ti líbí, založeno opět na mém snu ;)

03.12.2023 13:42:26 | Penemue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí