řekni

řekni

řekni
jak tančíš
když se stmívá
vločko láska se dívá
a touží jít
dál
tak řekni
co šaty rozvlnívá
když máš ruce na mých ramenou
na co slova

zapomenou

a jiskřivých je touha sněhobílá

řekni
jak tančíš
když rozednívá

řekni … řekni jak poodkrýváš
ve snech tvých tajných
kroky v jíní za tmy
když mé dlaně vedou tvůj pas vstříc úsvitům
pro ztracenou dívku ohně
do závratí v hýčkání jemných krás

a zrození dnů

zas

řekni
jak tančíš
když se stmívá
sluncem láska se dívá
a touží jít
dál

řekni bílou květinou
za melodií mojí stinnou

kde slunovraty trnů jsou tóny růží
z nichž paprsky mrazů mívají strach
záklon je temný a noční
a ty jsi jen hrála na má žebra
chvění o klávesách
dotek tání
objeví dotek loučení

vždyť dotek je šepot

ve vlasech je tulák ve hvězdách

a ty prosíš řekni …
prosíš řekni …

řekni

ale já jsem venku tichý sníh
a uvnitř se slzami zní píseň tepů srdečních

a ty ji opouštíš
asi máš radši mlčící palác rampouchů
než motýlí líbání na touhu
máš radši záře kovů na prstech
a drahé kameny strážící rosy
rozličných básní o třpytivých dekoltech

za vitrínou vzhlédla ses
ve stříbrných loďkách se šperky rubínů
slibujících věčný klenot

vždyť šepot je dotek oceánu

a já
hvězdář jasmínů
ti to snad i prominu
vždyť neřekl jsem smím prosit

a tak sám
niterným klavíristou jitra
bez not
pozoruji u závějí slzy hor věků
odrážející
nebeských paprsků
v tmách
a tebe v čekání
zítra
ať sněžení
má zimní krajinu

řekni vločko řekni smích řekni ach
Autor J's .., 03.12.2023
Přečteno 147x
Tipy 24
Poslední tipující: jitoush, IronDodo, Sonador, šerý, Kubíno, RadekČ, Ophelia81, Edina Elwes, Helen Mum, o3_gambit, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....Krásné Jiří.....Ji.

04.12.2023 17:48:33 | jitoush

ve vločkách tančí
sněhobílá
s ledem se líbá
přesto neumirá
démanty noci
v modřínech hrají
všem, co ve smíchu
do lásky (sny) tají...


je opravdu krásná - báseňka, Jirko*

04.12.2023 08:48:20 | Sonador

Tuze citlivé a něžné, krásné verše... děkuji :-)

03.12.2023 15:21:19 | Helen Mum

Nejsem vločka... ale šeptám tvým směrem Ach... a je to tak tichý a tak rozněžnělý ach, jak něžná je tvá báseň... je nádherná.

03.12.2023 14:07:28 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí