tmavověk

tmavověk

loučí mě se sluncem
a neříká mi nic
tak zase budu stárnout světem sám

tobě i náleží

mít po zimě emoce

něco jako k jídlu vždy ústřic
hodovat okázale a leštit zlatý chrám

a já nechci víc
než moment jak skromný pokojík s květinami
a lásku aspoň mírně plnoletou v citech
domov co letí na křídlech vážky

žádné těžké mrakodrapy
propichující oblohu ke hvězdám

vždy takové špičaté planety
mi připomínají miny v oceánu

na něž zoufale narazí loď ztracených duší
a pak ta rotující ježatá monstra
rozpářou vesmír
ve zmírajících srdcích

a to já nechci

nechci mít

stačím si představit domy co mají samochlapi

prázdno tam není

ale nevím co vepsáno v dlani
jež se mnou neleží

kde je možné číst
již nesmím být bázlivý snílek
kterého knokautují rány

když přicházíš z let

vítá tě se srdcem
a růže s trny

a já nic
prostě nic
asi už mám roky
Autor J's .., 16.12.2023
Přečteno 118x
Tipy 16
Poslední tipující: RadekČ, šerý, cappuccinogirl, jitoush, Sonador, Ophelia81, Marten, Psavec, mkinka, Luko tulák, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Wow...láska aspoň mírně plnoletá v citech... to zní!

16.12.2023 21:03:35 | cappuccinogirl

....Ráda jsem četla....a toto vypichuji:
"a já nechci víc
než moment jak skromný pokojík s květinami
a lásku aspoň mírně plnoletou v citech
domov co letí na křídlech vážky ".......

No přeji Ti to,Jiří.......Ji.

16.12.2023 20:48:17 | jitoush

Dotkl se ten tmavověk... Skvělá!

16.12.2023 17:48:35 | Ophelia81

Příjemné, velmi příjemné. Děkuji

16.12.2023 13:50:36 | Luko tulák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí