od hvězdičky do kříže

od hvězdičky do kříže

k zrcadlení
dosáhneš
hochu

a jsi z věnovaných sladkých bláznovství

venku

vidíš letní dívku
ale už ti nepadá
zmrzlina
na zem
když o ní srdce přemýšlí
jsi tu
a ty děvče zříš jak se třpytí
a že pestrý je
tolik rozličný
duhový sen
okamžik
až se usmíváme
až máme
jaro při tréninku

.

a teď zcizeni táním čekáme v ledovém pokoji

zhaslý oheň ještě chytí
a nebe s hvězdičkou
dáváme i do komentářů nocím

ale mně už cinklo
osmnáct let

budu tady stále v modru čekat cirkusy
až ty básnířko dostaneš chuť
mě získat
pro pocit že jsi?

přijdeš dřív než křížek nebo nikdy
získat mě ke dnešku
kdy dívky dělají bojová umění?

a ty hochu ze zrcadla já
ač jsi přítomen
básník nebo nebásník
kteréhož bolest den co den hlídá
nedokážeš sám jít vstříc?

ona složí tě a nemysli si
na žíněnku
a pak sotva dáš doteky bez hranic


a co ze dlaní si budem číst jako dospělí?

nic

v ringu života jsme padli
a nikdy ani ruku nepodali?

už nejsme děti
a přesto jsme tak malí

a nakonec jsme si vybojovali kousek skály
Autor J's .., 17.12.2023
Přečteno 117x
Tipy 21
Poslední tipující: Vivien, Psavec, jitoush, cappuccinogirl, Ophelia81, RadekČ, šerý, IkkarisKa, Sonador, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Drž se a zvládej...Ji.

17.12.2023 16:38:02 | jitoush

Wow...tohle je nádherná báseňková paralela :-)*

17.12.2023 14:43:47 | cappuccinogirl

krásný Jirko* ...a kéž té bolesti míň a míň...

17.12.2023 12:23:58 | Sonador

to je tak úžasný... Ty jsi :)* ráda jsem pobyla...

17.12.2023 12:08:51 | narra peregrini

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí