O té, na niž stále myslím

O té, na niž stále myslím

Anotace: Zkouška jambického verše, napsáno 25.12.2023

Jsi pro mě zdrojem krásných muk,
mě tíží smutek mnoha tun.
I přesto srazit nejde tep,
když poblíž stojíš, v uších šum.

Vše kolem jako páry svět,
ty v centru, toho všeho střed,
však čáry našich křivých drah
se protnou jednou za sto let.

V mých očích ty jsi krásy úl,
kam každý večer létá roj.
Toť hejno touhonosných včel,
ty včely - prosty žihadel.

Myslím, že těla tvého tvar
bez debat práce boha jest.
Jsi pro mě mráz, jsi pro mě žár.
Mrazí mě v zádech, žhnu jak pec.
Autor K8OS, 26.12.2023
Přečteno 140x
Tipy 14
Poslední tipující: o3_gambit, Psavec, Jarunka, Jiří I.Zahradník, Žluťák, mkinka, Marťas9, cappuccinogirl, Lesní žínka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem si přečetla úplně něco jiného, vnímavého..
Pěkná báseň a vítím Tě mezi námi.

26.12.2023 17:20:15 | Jarunka

Jsem zvědavý na další.

26.12.2023 11:39:40 | Jiří I.Zahradník

Umělecky překrásné! A "hejno touhonosných včel" mě ohromilo, to je úchvatný obrat...

26.12.2023 01:14:13 | Lesní žínka

Mockrát děkuji!

26.12.2023 10:12:41 | K8OS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí