Procházka po snech

Procházka po snech

Anotace: ... když tak ve spánku couráte...

                                         

                                                 Procházka po snech

 

Na břehu kosatec

a stulík v tůni,

ve stráni koniklec,

tisíce vůní.

Opojných, lákavých

všem včelám z okolí,

sasanky v údolí,

jak padlý sníh.

 

Na mezi vřes, šumící les.

Slunce stojí v poledni,

chci být ten poslední,

kdo podlehne kráse,

když v poklidném čase,  

mihne se zase,

té slunečné víly stín.

 

Půvabný klín,

vlasy zlato lité,

tělo ladně hbité

a jenom já vím,

že z pomněnek v očích,  

je modravý třpyt.

Pak srdce poskočí

a zatouží mít,

svou náruč jen pro ni,

a když hlavu skloní,

letní den voní,

i když jen ve spánku  

po meduňce, mátě  

i líbezném heřmánku

Autor mravenec, 10.01.2024
Přečteno 112x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Žluťák, Anfádis, Psavec, Sonador, BArBArKO
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.

23.03.2024 18:29:07 | mkinka

:)

23.03.2024 19:30:03 | mravenec

Super rytmus, hlavně ta první sloka!

11.01.2024 06:30:30 | Žluťák

... děkuji, JT

11.01.2024 07:05:59 | mravenec

procházka začarovaným lesem... někde tam jistě musí být i jednorožec:)

10.01.2024 23:34:45 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí