Raději malin si tě rád trhám

Raději malin si tě rád trhám

Anotace: (*)*()

Nebeské rameno se utichlo
jako jícen srdce růží
v červánkové poledne
hnízdící rytinné lásky
našeho schoulení hvězdomluv hlubin
kde rty byly jedním zorným odénem
a ten nebyl vysloven
rudne tu totiž oves
je tak pospálená žárem
a koho asi
toho znahatělého půlky lýtka svalu cval
pršící něhoucí ústavy
z bobulí třísně dokořán
v které mohu ujídat tvé kaly copánku
vymalované prstoklady ústretem skvící bujnosti vzhlížení.



Blíže ti být není možné
uspává se podzim tímto rozekláním
když spolu milujem sen
o klokotáním kříd oblačen
v křídlaté azury veslic
a bezvládných bouří amorů
co hroty šípů
rozchichotaly laskající stmívání tirád
do nichž zapouzdříme poutní oči nastokrát
z vtahujících šatiček
a z tama má duše chopí
tvé oleje čajových dýchanků
za své napájení kamenných hradeb
jsi mi vzkříšením
i festónem pokušení lavin
raději malin si tě rád trhám
malinová kvetlost
jenž mi v dlaní zhořívá v opál.
Autor Dejvis, 11.02.2024
Přečteno 78x
Tipy 20
Poslední tipující: narra peregrini, Iva Husárková, Penemue, Tomcat, Ondra, Ophelia81, jort1, Psavec, mkinka, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu pěkné a je radost tě číst.slovy Hladiš v konturách barech nadpřirozena.

11.02.2024 11:21:48 | mkinka

Barvách jsem chtěla napsat.to ten můj mobil.

11.02.2024 11:22:35 | mkinka

tedy krásně malinově básníš Davide*

11.02.2024 11:03:22 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí