Zlákání

Zlákání

Anotace: Psáno od 4.3. do 8.3.2024.

Z tebe sálá aura zlá,
nejnádhernější, co znám,
pařáte krásy, tvoje spáry,
nejedno tělo rozdrásaly.

Pověz mi, proč se musí dít,
že bodá mě jak ostrý břit
pohled na tvé křivky oblé,
ztělesnění ostrých nobles,

že hladí hlas tvůj uvnitř hlavy,
šeptáš, při tom cákáš barvy,
malby tónů limonády,
slova, malinové salvy.

Mávneš rukou, je to vzlet,
stoupá při něm letek pět,
klesají pak zvolna k zemi
hladké letky jako sníh.

Palmy v žáru poledním,
hnědý vlas tvůj vrhá stín,
temné oči plné kávy
umí hořkosladce mámit.

Ustelu si pod lipami,
by mi víčka zalepily.
Ptáci, pějte! Hmyz ať bzučí,
padnu trávě do náručí,

dál se zřeknu svého zraku,
tvůj hlas - budič maniaků,
proto se i sluchu vzdám,
radši budu ve tmě sám.

Radši budu ve tmě sám,
než tvou září trpět,
z tebe sálá aura zlá,
příliš krásná pro svět.
Autor K8OS, 08.03.2024
Přečteno 113x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, o3_gambit, mkinka, Lesní žínka, Psavec, cappuccinogirl, Chane, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná zamilovaná báseň... Opět skvělé slovní obraty!

09.03.2024 07:53:20 | Lesní žínka

Mockrát děkuju!

09.03.2024 08:34:03 | K8OS

Jestli maj i básně auru, tak tahle ji má hodně dobrou:-)*

08.03.2024 23:31:33 | cappuccinogirl

Děkuju moc! Znamená to pro mě hodně, protože si myslím, že právě ta aura, to, jak báseň působí, představuje v poezii rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem.

08.03.2024 23:47:18 | K8OS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí