o lásce dál

o lásce dál

… a zas místo vlaštovek
přinesls králi smrt?

a cos nechtěl dát
si vzala

jak stromy dýcháme
jarní vzduch na hřbitovech

slzy nás chvějí
i z nebe

poprchává

ještě jsi tu stál
ještě jsi tu stála
ještě jsi miloval

ještě ne
ještě v nás přetrvává

srdce

vždyť srdce sálá

ve vzpomínkách a kolikrát
ses jarních životů ptala



rodiče odešli v máji

snad pro ně v nebi
slzy v dušičkách mír už mají
snad jsou někde blízko
ztracenému ráji

a vlaštovky už svoje hnízda znají

když ustaraně hledím
jestli

najdou cestu

kde vnitřní domov můj
se stal tak prázdný

kde já rozkázal māra

stůj

stůj démone nebes

a ona prostoupila mnou a vzala

a co mi odevzdala

teď

až pro mě přijde
už nebudu mít křídla
a budu

tam kde vrba sklání se
tam kde slzy ťukají na mramorová jara
a místo vlaštovek
blíž kapličce
a loučícímu slunci i březovému háji

oči sivé jak denní dešťové
o lásce

o lásce dál vrkávají
Autor J's .., 11.03.2024
Přečteno 100x
Tipy 13
Poslední tipující: narra peregrini, Chane, Psavec, Sonador, Emily Říhová, Ophelia81, martinaV, Žluťák, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poprchává.... skvostné *

12.03.2024 11:27:25 | narra peregrini

krásné*

11.03.2024 21:00:01 | Sonador

Je to nádherná poezie, přitom jako by dějová a ty ji tak zajímavě posunuješ, obrazy tvoříš, zatra, moc se mi to líbí, fakt!!!
Určitě se vrátím, jsem, jako ty vlaštovky...

11.03.2024 13:20:50 | cappuccinogirl

... vrátíš se? ...a to nemáš strach, že se i vlaštovky promění?

11.03.2024 20:28:06 | J's ..

Kdybych přestala věřit vlaštovkám, fakt bych asi ten strach dostala:-)*

11.03.2024 20:30:57 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí